Hur knyter du din slips egentligen?

Slipsen är ett tortyrredskap för självplågare som funnits i hundra år. Men om nu seden kräver att du ska bära den så är frågan given. Hur knyter du din slips egentligen? Det finns tre vanliga knutar. Den enklaste ska jag inte ens försöka visa här för den blir bara sned och ful samtidigt som det inte är mycket svårare att göra en ordentlig knut.

Så vi börjar med den vanliga slipsknuten som de flesta använder. Den kallas ibland för halv Windsor och är enkel att lära sig. Den är dessutom ganska lätt att justera så den får ett någorlunda snyggt utseende. Bilden här nedan som visar hur du knyter den är från det håll du själv ser slipsen när du har den runt halsen.

Halv Windsor knut
Nästa knut är den riktiga Windsor knuten. Den är lite svårare att knyta och kräver en del träning för att kunna justeras till en snygg knut. När den är riktigt gjord så blir den jämnare och snyggare än knuten ovan. När ni knyter den så kan ni börja med lite kortare längd på den smala delen eftersom den här knuten använder några cm mer av slipsens längd. Bilden nedan visar hur du knyter den.

Windsor knuten
Om du vill ha en fluga så är den inte speciellt svår att knyta. Det är samma knut som du använder när du knyter skorna. Bilderna här nedan kanske hjälper dig på vägen.

Flug knut


Tillbaks till Sovrummet